Se Opp Med M + S-Merkingen, Da De Kanskje Ikke Er Godkjent For Vinterbruk

vinterdekk

Det er ikke alltid lett å vite hvilke dekk man skal bruke i vintersesongen. Det er noen misforståelser som har gjort det enda vanskeligere å vite og få det riktig. Noen av disse er at noen ganger brukes snødekk synonymt som vinterdekk, noe som kan forårsake noen problemer. Da har du to forskjellige typer vinterdekk, piggdekk og piggfrie dekk. Deretter har du utvalg av dekk som har M + S-merking som fremdeles ikke er godkjent for vinterbruk, da de ikke har snøfnuggsymbolet (3PMSF). Du har da noen allværsdekk eller helårsdekk som har snøfnuggsymbolet og kan brukes hele året. Med alt dette er det ikke så klart, og det er derfor vi vil prøve å gjøre det litt tydeligere.

Vinterdekk er dekk som bør brukes i vintersesongen hvis du har lave temperaturer, under frysepunktet og du har snø og eller is. Snødekk var det de pleide å bli kalt før, spesielt i USA, og nå har de utviklet seg til vinterdekk som kan håndtere både snø og is for å gjøre dem perfekte for hele vintersesongen. Et vinterdekk skal være godkjent for vinterbruk og ha 3PMSF-symbolet indikerer at de har bestått noen ytelsestester når det gjelder snø. Dette betyr at de vil prestere veldig bra under vinterforhold. Dette er annerledes enn M + S-merkingen, som er en produsent som markerer at slitebanen er designet for å håndtere gjørme og snø, men indikerer ikke hvor godt de utfører eller at de har bestått noen ytelsestester.

Dette er grunnen til at M + S-merkingen kan lure folk til å tro at de vil prestere veldig bra om vinteren, men dette er ikke alltid tilfelle, og ofte er det ikke. De vil prestere mye dårligere enn dekk som har bestått ytelsestester og har 3 PMSF-merking.

Da har du all-väders/sesongsdekk, som er dekk som kan brukes alle årstider. Du trenger allværsdekk som er godkjent for vinterbruk, da de ellers bare er sommerdekk. Hvis de er vintergodkjente, kan de takle vinterforholdene, og du trenger ikke å bekymre deg for værmeldingene, siden du er klar til å kjøre uansett vær.

Så uansett hva du har hørt før eller tror, ​​for at et dekk skal være trygt under vinterforhold, må du ha et vintergodkjent dekk. Du kan bruke dedikerte vinterdekk som kun er designet for vinterbruk og som skal kobles sammen med et par sommerdekk. Du kan også gå for et allværsdekk som er godkjent for vinterbruk, da disse dekkene kan håndtere alle forskjellige værforhold og kan brukes hele året. Så selv om navnene har vært litt forvirrende tidligere, håper jeg at det er tydeligere nå.

For mer informasjon om dekk som er godkjent for vinterbruk, besøk: https://www.nokiantyres.no/